Hoppa till sidans innehåll

Seger i hemmapremiären

25 APR 2017 21:20
I lördags spelades första matchen på hemmaplan och den kunde inte starta bättre! En stark insats från hela laget!
  • Skapad: 25 APR 2017 21:20

Vi tog kommandot från start när bollen rullades igång och för spelet med full kontroll. Halvchanser skapades innan första målet kom i minut 18. Emil hann upp en boll från kanten, drev inått mot mål och sköt ett skott som styrdes in. David är med vid första stolpen och gör ett kanonjobb. Oklart vem bollen tog på, men David pekade på Emil som fick målet.

Mål nummer två signeras Johan som får en passning till sig av Kim när vi pressar hårt och vinner bollen. Johans avslut är riktigt bra! Han böjer in den vackert i bortre. Det känns som vi har ett klart övertag som snabbt förändras. En kamp mellan Kim och en SSG-spelare slutar i värsta tänkbara scenario - rött kort Kim efter 25 minuter får oss att bli passiva resten av första. Vi lyckas även styra in en boll i eget mål efter massa trassel där vi inte får bort bollen.

I andra så kommer dom ingenstans direkt trots övertaget med en man mer. 2-2 kommer dock av en fin soloprestation av bortalagets kapten. Lägen har vi dock inte saknat och vi känns heta och tror fortfarande på det. Sent in i andra så får vi läget, Mugge nickar med sig bollen i straffområdet varpå en spelare lyckas sparka honom i ansiktet. Otäck spark, Mugge behöver plåstras om på bänken och straffen förvaltar Henke på bästa sätt. Säker som han är på straffar väntar han kallt ut målvakten och lägger bollen i motsatt hörn. Resten av matchen har vi kontroll och det känns på ett sätt väldigt rättvist att vi får med oss 3 poäng.

Laget visar verkligen hjärta och uppoffrande ger idag resultat. Därför bedöms med högsta betyg kollektivet framför enskilda spelare. Även om ovannämnda namn cirkulerar i målen så är alla med, vare sig man är på planen, på bänken eller utanför truppen denna matchen. Vi gjorde detta tillsammans!

Serien har startat med 2 segrar och på lördag kommer första derbyt mot Blomstermåla. En tuff match men vi hoppas fortsätta på den inslagna stigen med ytterligare en trea.

Framåt Ruda!

 

Emil Johansson

Mittfältare

Skribent: Emil Johansson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Ruda IF
Idrottsvägen 9
57971 Ruda

Besöksadress:
Idrottsvägen 9
57971 Ruda

Kontakt:
Tel: 049122239
Fax: 049122239
E-post: This is a mailto link